Friday, March 21, 2014

şekerpare


hamuru için
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1/4 limon suyu
un

şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu

tüm hamur malzemesini hamuru yoğuracağımız çukur bir kaba koyuyoruz. yumuşacık bir hamur olacak sonuçta. unu yavaş yavaş eklemekte fayda var. çok koyu olmasın sonra.

hamurdan ceviz kadar parçalar alıp elimizde yuvarlayıp üzerlerine hafif bastırıp katı yağ ile yağlanmış tepsiye diziyoruz. üzerlerine de fındık ya da fıstık batırıyoruz. ben fındık kullandım. fındıkları iyice batırıyoruz, piştikçe yukarı çıkıyorlar.

180 derece ısınmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. sonra çıkartıp soğumaya bırakıyoruz.

su, şeker ve limon suyunu karıştırarak pişirip şerbeti hazırlıyoruz.

sıcak şerbeti fırın tepsisinde soğumuş şekerpare kurabiyelerinin üzerine döküyoruz.

sabırsızlık eder de hemen yerseniz şekerparelerin içinin henüz şerbeti çekmediğini göreceksiniz. ertesi güne ideal kıvamda, harika bir şekerpare oluyor.

No comments:

Post a Comment