Thursday, December 5, 2013

tavuk ciğeri pate


1/2 kg tavuk ciğeri
1 soğan
tereyağ, süt
frenk soğanı, elma
tuz, karabiber

soğanı yemeklik doğrayıp 1 tatlı kaşığı kadar, yani gayet az bir tereyağında kavuruyoruz.

küp küp doğradığımız ciğerleri katıyoruz. hızlı ateşte tavayı sallayarak pişiriyoruz. dışı pişip içi sulu kalacak. tuz, biber ekliyoruz. ocaktan alıp 5 dakika bekletiyoruz. sonra 1 tatlı kaşığı dolaptan çıkmış sert tereyağı ve 2 yemek kaşığı sütle blendırdan geçirip püre yapıyoruz.

biz bunu kimyonlu kıtır ekmek üzerinde yedik. ama tatlı olmadığı sürece her ekmekle olur bence. ekmeği fırında hafif kıtır hale getirerek.

son olarak da ince kıyılmış frenk soğanı (çim soğan deniyor isveç'te) ve minicik küpler şeklinde doğradığımız elma ile süslüyoruz.

çok, pek çok afiyet oluyor..

3 comments:

  1. vay assmısın kendını sedefcim . seniha

    ReplyDelete
  2. Sedefcim bu pate hemen yenmelik mı yoksa dolapta birkac gunu saklayabilirmiyiz. Kararıyor mu ??

    ReplyDelete
  3. dolapta birkaç gün saklanabiliyor. üzeri biraz kararıyor ama önemli değil. bozulduğu anlamına gelmiyor bu.

    ReplyDelete