Tuesday, October 8, 2013

kanelbulle

isveç'e özel bu çöreği daha önce yapmış ve tarifini de buraya koymuştum. geçen hafta cuma günü kanelbulles dag, yani kanelbulle günü olduğunu gördüm takvimde. kanelbulle her yerde o kadar çok bulunuyor ki, insanın evde yapası gelmiyor ama ben günü vesilesiyle yaptım. bu sefer görsel olarak çok güzel oldular. tarif burda olduğu halde resimleri yine koymak istedim.

daha önce çörekler çok büyük olmuştu çünkü hamuru tek parça olarak açmıştım. bu sefer aynı ölçülerle, aynı hamuru ikiye bölüp iki seferde açtım. böylece çörekler daha makul boyutlarda oldular.

grattis för kanelbulles dag! :)





2 comments:

  1. ikeadaki cinnamon roll'larin nereden geldigini anladik boylece :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahar daha önce de tamı tamına aynı yorumu yapmıştın :)

      Delete