Tuesday, May 21, 2013

kayısılı muzlu muffin


280 gr un
1 yemek kaşığı (15 ml) kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
115 gr toz şeker
55 gr doğranmış kuru kayısı
2 muz
1 1/2 dl süt
2 yumurta
85 gr tereyağ (eritilip soğutulmuş)

derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. şeker ve kayısıları da koyup karıştırıyoruz.

başka bir kapta muzu püre yapıp sütle karıştırıyoruz.

bu arada fırını 200 derecede açıyoruz.

gene başka bir kapta yumurtaları çatalla güzelce çırpıyoruz. önce muzlu sütü ve sonra da yağı ekleyip gene çatalla karıştırıyoruz.

unun ortasına açtığımız çukura sıvı karışımın tamamını döküyoruz. mikserle sadece homojen bir karışım olacak kadar karıştırıyoruz. fazla değil.

hamuru muffin tepsisine yerleştirdiğimiz muffin kağıtlarına döküyoruz. ben hem kağıtlara hem de silikon kalıplara koydum. kalıpların 2/3'ünü dolduruyoruz. 12 adet muffin çıkıyor.

ısınmış fırında kekler kabarıp üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişiyorlar. kürdan ya da bıçakla her zamanki pişme testimizle de kontrol ediyoruz.



4 comments:

  1. Muffinin turkcesinin olmamasi ne ilginc. Kek var bol genellemeli ama o bile turkce degil.

    ReplyDelete
  2. Yeni tarif olmamasi. Aklimiz Turkiye'de tabii, hunkar efendimizin Tunus'tan donmesini bekliyoruz.

    Tunus mutfagi Lubnan mutfagina benziyordur herhalde. Ama nohut daha coktur sanirim.

    Gelirken eli bos gelmese bari, bir tatli alsa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kafa burda değil gerçekten. ne yediğimden içtiğimden haberim yok günlerdir..

      Delete