Tuesday, September 25, 2012

kabak çorbası



3 adet kabak
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
tereyağ, zeytinyağ
tuz

kabakları soyup rendeliyoruz. tencerede 1 dolu çorba kaşığı tereyağ eritip kabakları koyuyoruz. üzerine 2 kaşık unu serpiştirip şöyle bir çeviriyoruz kabakları. daha sonra koyu kıvamlı çorba olacak şekilde sıcak su ekleyip kabakları pişiriyoruz. pişmeye yakın bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpıyoruz. çorbadan kaşık kaşık bu kaba alıp ılık hale gelince tencereye boşaltıp çorbanın terbiyesini yapıyoruz. devamlı karıştırarak 1-2 taşım kaynatıyoruz. bu aşamalarda tuz ve zeytinyağ da ekliyoruz.

çok lezzetli ve besleyici bir çorba oluyor.

No comments:

Post a Comment