Wednesday, August 3, 2011

zeytinyağlı kabak


tüm zeytinyağlı yemeklerin lezzet sırrı bol zeytinyağ, domates ve sarımsak. kabakta buna ek olarak bir de dereotu faktörü var.

2 orta boy kabak
2 domates
1 soğan
4-5 diş sarımsak
1/2 demet dereotu
zeytinyağ
tuz, toz şeker

kabakları yıkayıp, soyup, halka halka kesiyoruz. soğan ve domatesi de yemeklik doğruyoruz. sarımsakları da doğrayıp tüm sebzeleri çiğ olarak hep beraber tencereye koyuyoruz. üzerine tuz ve 2 tatlı kaşığı kadar toz şeker de ekleyip zeytinyağı ve 1 su bardağı kadar su da ekliyoruz. yemek kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişiriyoruz. kabaklar yumuşamaya yakın ince kıyılmış dereotunu da ekliyoruz. arada kabağın tadına bakıp pişip pişmediğine karar veriyoruz.

dereotunu ekleyince yemeğin rengi ve kokusu çok değişiyor.

1 comment:

  1. Kekten sonra deneyecegim ilk tarif :)

    ReplyDelete