Tuesday, August 16, 2011

patlıcanlı kiş


kiş serisine ilk başladığımda aslında patlıcanlısını denemekti aklımdaki ama nedense en sona kaldı. kabak gibi patlıcan da çok yakıştı bu hamura.

hamuru için:
1 su brd tam buğday unu
1/2 su brd beyaz un
1 tatlı kş tuz
1 yumurta
3 çorba kş su
1 çay brd zeytinyağ

üzeri için:
1 orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 sivri biber
1 orta boy domates
8-10 sap maydanoz
tuz, karabiber

peynirli karışım için:
2 yumurta
1 çay brd süt
1 su brd ufalanmış beyaz peynir

hamuru hazırlamak için un ve tuzu bir kaba koyup ortasını havuz gibi açıyoruz. havuza su, zeytinyağ ve yumurtayı koyup hamuru yoğuruyoruz. hatta çok mıncıklamaya bile gerek yok. ben elimle değil kaşıkla karıştırıyorum bu hamuru. sonra pay kabımızın tabanına yayıyoruz bütün hamuru ve kenarları da 1-1.5 cm kadar yukarı çıkıyor. çatalla hamurun üzerine delikler açıp buzdolabına kaldırıyoruz.

biz de içini hazırlamaya başlıyoruz. soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafif kavuruyoruz. üzerine ince ince doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz. sonra sırasıyla biber, küp küp doğradığımız patlıcan ve en son da domatesi ekliyoruz. hepsi yarı yarıya pişiyor. maydanoz, tuz ve karabiber de koyup şöyle bir karıştırıp ocaktan alıyoruz.

bir kapta süt, yumurta ve peyniri karıştırıyoruz.

patlıcanlı harç ılıyınca dolaptan çıkarttığımız hamurun üzerine yayıp üstüne de peynirli karışımı döküyoruz.

200 derece fırında 1 saat kadar pişiyor.


No comments:

Post a Comment