Wednesday, March 23, 2011

yayla corbasi


bu corba hasta corbasi olarak da bilinir. mideye cok iyi gelir nedense..

1/2 su bardagi pirinc
2 corba kasigi yogurt
1 corba kasigi un
1 yumurta
tuz, nane
tereyag

pirinci corba olacak kadar suyla tencereye koyup pisiriyoruz. pirincler yumusamaya yakin bir kasede 2 kasik yogurt, 1 kasik un ve 1 yumurtayi cirpiyoruz. sonra azar azar pirinc suyundan alip kaseye koyarak ilittigimiz yogurtlu karisimi tencereye bosaltip corbanin terbiyesini yapiyoruz. bu arada biraz tereyag ekliyoruz corbaya. tuz ve nane de koyup kisik ateste karistirarak pisiriyoruz biraz daha. isterseniz kirmizi pul biber de koyabilirsiniz. hatta nane ve pul biberi tereyaginda kizdirip corbaya ekleyebilirsiniz. o zaman enfes bir koku da kapliyor ortaligi.

bu corbayla ilgili iki sey var eklemek istedigim. birincisi, artik pilavla da yapmak mumkun bunu. pilav tenceresine su ekleyip ocaga koyup su kaynayinca yukardaki islemi aynen yapiyoruz. boylece yenmeyecek pilavi kurtarip corbaya donusturebiliyoruz. mesela resimde gordugunuz bu sekilde yapilmis bir yayla corbasidir. ikincisi de, evde yumurta yoksa terbiye yumurtasiz da oluyor. hatta bence yumurtali ve yumurtasiz farkli oluyor bu corba. her iki sekilde de deneyip, bazen oyle bazen boyle yapabilirsiniz.

2 comments:

  1. ben bu corbaya pirinc yerine besin degeri daha yuksek olan baska nesneler koyuyorum. artik bebegin olunca sen de oyle yaparsin:)

    ReplyDelete