Tuesday, March 15, 2011

zeytinyagli pirasa


bugune kadar yedigim en guzel zeytinyagli pirasayi, birkac gun once kendim yaptim..

2 pirasa
2 havuc
1 sogan
3 dis sarimsak
1 portakal
1 cay bardagi pirinc
zeytinyag
tuz, seker

pirasalari halka halka kesiyoruz. sadece beyaz kismini degil tum yesil kismini da kullandim. kesilmis halde suda beklettim biraz, aralari da kumlu ve kirli olabiliyor cunku. sonra havucu da halka halka kesiyoruz. sogani ve sarimsaklari dogruyoruz. hepsini tencereye koyuyoruz. uzerine bolca zeytinyag, pirinc, 1 portakalin suyu ve 1-2 bardak kadar da su ekliyoruz. tuz ve sekerini de koyup ocagin altini aciyoruz. kaynayinca kisik ateste pisiyor. portakal suyunu zeytinyagli kerevizde kullanir annem ve cok guzel olur. pirasaya da cok yakisti. cok lezzetli oldu.


No comments:

Post a Comment