Friday, March 11, 2011

butternut squash soup



bu enteresan kabagi gozume kestirmistim epeydir. biraz arastirdim, biraz da yurt disi arkadas subelerinde sorusturdum ve elde ettigim tariflerle bir corba yaptim. bu kabak turkiye'de var mi bilmiyorum. disardan koyu sari renkli bu yaratik kesince icinden tupturuncu bildigimiz balkabagi cikti. cekirdekleri bile ayni, yalniz daha kucuktu. bunun tatlisini yapmayi da deniycem. eger olursa siz de balkabagi ile bu corbayi yapabilirsiniz. cok lezzetli ve renkli bir corba oldu. tavsiye ederim.

1 butternut squash
1 sogan
1-2 patates
2-3 dis sarimsak
1 tavuk bulyon
tuz, karabiber, dereotu kurusu
zeytinyag

sogan ve sarimsaklari dograyip zeytinyaginda hafif kavuruyoruz. soyup kare kare kestigimiz patates ve kabaklari da ekliyoruz. yagda hafif ceviriyoruz hepsini. sonra tumunu ortecek kadar su koyuyoruz. bulyonu da ekliyoruz. biraz pisince tum baharatlari ekliyoruz. bulyonsuz da yapilabilir aslinda ama boyle ayrica lezzetli oldu tabii. bulyon kullaninca tuza dikkat etmek lazim. hersey pismeye yakin suyunun tadina baktim tuz icin. kabaklar ve patatesler iyice yumusayinca pismis demektir. sonra blender ile hepsini tencerede pure haline getiriyoruz. ben tahta kasigin arkasiyla soyle bir ezdim biraz. corbanin icinde sebze parcaciklari gormek hosuma gidiyor.
bu arada komik bir video buldum youtube'da. bu corbanin yapilisini anlatiyor. benimkinden biraz farkli bir tarif. ama kabagi gormeniz ve daha onemlisi nasil soyup dograyacaginiz konusunda fikir edinmek icin buraya bakabilirsiniz. kabagi soymak icin biraz cebellestim ben.

1 comment:

  1. tam da bu aksam balkabagi corbası denendi bizim evde. en sevdigim ama nasıl yapildigini bilmedigim corba :)cok kolaymis. yaptigim degisiklikler: patates sevmedigim icin onun yerine minik bir havuc, evde dereotu kalmadigini farkedip onun yerine maydonoz, su yerine sut, bir de bulyon koymadım. hizimi alamayip 3 tabak ictim :)

    ReplyDelete