Friday, August 21, 2015

limonlu brownie


gene internette alakasız birşeye bakarken rastladığım, hatta youtube'da videosunu izlediğim bir tarif bu. lemon brownies yapmak gerçekten çok basit..

1 cup un
3/4 cup toz şeker
1/4 tsp (çay kaşığı) tuz
1/4 tsp karbonat
2 yumurta
1/4 cup yoğurt
3 tbsp (yemek kaşığı) zeytinyağ
2 tbsp limon suyu
2 limon kabuğu rendesi

hepsini çukur bir kaba koyup bir kaşıkla güzelce karıştırıyoruz. mikserle çırpmak falan yok. miktarı çok olmayan, akışkan bir kek hamuru oluyor.

çok büyük olmayan kare ya da yuvarlak bir fırın kabının içine aluminyum folyo döşüyoruz. kek hamurunu bunun içine döküyoruz. sağa sola sallayarak her tarafa eşit yayılmasını sağlıyoruz.

180 derece fırında 20-25 dakika pişiyor. dışarı çıkıp soğumaya bırakıyoruz.

bu esnada biz de üstünü hazırlıyoruz.

1 cup pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 limon suyu

pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kabın içine koyuyoruz. sonra üzerine çok az limon suyu koyup kaşıkla yuvarlaklar çizerek hızlı hızlı karıştırıyoruz. gerçekten çok az limon suyuyla oluyor bu. en baştan az koyup azar azar eklemekte fayda var. pudra şekeri limonun içinde eriyor ve adeta jöle gibi birşey oluyor.

soğuyan keki folyonun kenarlarından tutup fırın kabından çıkartıyoruz. folyoyu da altından rahatça alıyoruz. bir servis tabağına aktarıyoruz.

hazırladığımız limonlu jöleyi kekin üstüne komple sürüyoruz. ince bir tabaka olması yeterli. çünkü zaten çok tatlı oluyor bu jölemsi şekerleme.

hem kek hem de üstünün şekerlemesi ile çok başarılı bir tarif..

No comments:

Post a Comment