hamuru için:
1.5 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı su
5 çorba kaşığı (125 gr) tereyağ ya da margarin
1 soğan
1-2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
zeytinyağ
üzeri için:
mantarlı harç için:
10-12 orta boy mantar1 soğan
1-2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kimyon
zeytinyağ
üzeri için:
1 çay bardağı süt
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 yumurta
hamurumuzu hazırlayıp pay kabımıza yerleştiriyoruz. hamur buzdolabında beklerken mantarları hazırlıyoruz.
yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. hemen ardından halka halka doğranmış sarımsağı ekleyip şöyle bir çeviriyoruz. son olarak tavaya ince ince doğradığımız mantarı da ekliyoruz. tuz, karariber ve kimyonla mantarlar pişene kadar kavuruyoruz hepsini.
harcımız biraz ılıyınca buzdolabından çıkarttığımız kiş hamurunun üzerine yayıyoruz. en üste de sütlü peynirli karışımı döküyoruz.
hamurumuzu hazırlayıp pay kabımıza yerleştiriyoruz. hamur buzdolabında beklerken mantarları hazırlıyoruz.
yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavuruyoruz. hemen ardından halka halka doğranmış sarımsağı ekleyip şöyle bir çeviriyoruz. son olarak tavaya ince ince doğradığımız mantarı da ekliyoruz. tuz, karariber ve kimyonla mantarlar pişene kadar kavuruyoruz hepsini.
harcımız biraz ılıyınca buzdolabından çıkarttığımız kiş hamurunun üzerine yayıyoruz. en üste de sütlü peynirli karışımı döküyoruz.
180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiyor. enfes oluyor..
No comments:
Post a Comment