Thursday, June 16, 2016

pide

ekmek fırınlarında satılan değil de pastanelerden aldığımız pidelerden bu. gurbet ellerde hiç yoktan iyidir :)

3 cup un (525 gr)
1 yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1/2 cup ılık süt (100 ml)
1 cup ılık su (200 ml)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
susam ve çörek otu

un, maya, şeker ve tuzu br kabın içerisinde karıştırıyoruz. ortasına bir çukur açıyoruz.

yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp beyazını ve ılık sütü de ortaya döküyoruz. yanlardan yavaş yavaş unu ortaya alıp elimizle karıştırıyoruz. suyu çok yavaş yavaş ekliyoruz çünkü tümünü kullanmıyoruz. 1 cup suyun dörtte birini ancak kullanmışımdır.

hamuru yoğuruyoruz. elimize yapışmayacak ama oldukça da yumuşak bir hamur oluyor. son olarak zeytinyağı da ekleyip gene yoğuruyoruz.

sonra üzerine bir örtü örtüp evin sıcak bir köşesinde en az 1 saat bekliyor. ne kadar çok beklerse hamur o kadar çok kabarır. vaktiniz varsa hamuru erken yoğurup 3-5 saat bekletebilirsiniz.

sonra hamuru elinizde biraz daha yoğuruyorsunuz. sadece pof kabarıklığı gidiyor. çok fazla yoğurmaya gerek yok. elimizle şekil de veriyoruz.

yapışmaz kağıt serdiğimiz fırın tepsisine pideyi yerleştiriyoruz.

üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.

190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiyor.





No comments:

Post a Comment