Sunday, February 7, 2016

ahududulu krep


aslında adı rosa pannkakstarta, yani pembe krep pastası :)

krep için:
2 dl un
2 çay kaşığı vanilya
bir çimdik tuz
2 yumurta
1.5 dl süt

tüm malzemeyi karıştırıp, çırpıp 20 dakika dinlendiriyoruz.

krepleri yapacağımız tavayı ısıtıp yüzeyinde azıcık tereyağ gezdiriyoruz. sonra bir çorba kepçesi kadar krep sıvısını tavaya döküyoruz. tavayı sağa sola eğip tüm yüzeye yayılmasını sağlıyoruz. altı pişince spatula ile çevirip diğer yüzeyini de pişiriyoruz.

bu miktarla 4-5 krep çıkıyor.

krepler soğurken de içini hazırlıyoruz.

300 gr ahududu
2 yemek kaşığı pudra şeker
1/2 limon suyu
150 gr labne peynir
1-2 galeta
2 yemek kaşığı kahverengi toz şeker (beyaz da olur)

tarif ahududu ile verilmişti. bence tüm berry ailesi ile olur.

ahududulardan 7-8 tane ayırıp kalanları çatalla ezdim. sonra tüm malzemeyi üzerine koyup iyice karıştırıyoruz. galetaları da elimizle ufalıyoruz. pembe bir krema oluyor.

krepler ılıkken en alta bir krep üstüne pembe krema, üzerine bir kat daha krep ve sonra gene krema şeklinde üst üste diziyoruz. en üstteki krepin üzerine pudra şekeri serpip üzerini meyve ile süslüyoruz.

yapılır yapılmaz yemek daha güzel. bekleyince üstteki pudra şekerler eriyor, krepler sertleşiyor.

çocuklarla birlikte yapılmak üzere hazırlanmış pasta masta tariflerinin bulunduğu bir kitaptan denedik bu tarifi :)



No comments:

Post a Comment