Thursday, July 14, 2011

terbiyeli şehriye çorbası


3 büyük domates
2 kaşık tereyağ (ya da margarin)
1 çay bardağı tel şehriye
maydanoz (ya da fesleğen)
2 yumurta
1 limon
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz, karabiber
5-6 bardak tavuk suyu

tereyağını eritip rendelenmiş 2 domatesi eriyinceye kadar pişiriyoruz. sonra üzerine küçük küçük doğranmış 1 domatesi, tel şehriyeyi, tavuk suyunu (yoksa normal su ve 1 adet tavuk bulyon da koyabilirsiniz) ve tuzunu koyup 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz. diğer tarafta yumurta, yoğurt, un ve limon suyunu karıştırıp terbiyeyi hazırlıyoruz. sonra tenceredeki sıcak çorbadan kaşık kaşık terbiyenin üzerine alıp sonra tümünü tencere boşaltıyoruz. pişmeye yakın maydanoz ya da fesleğeni de ekliyoruz. evde maydanoz yoktu. kuru fesleğen koydum ben.

çok lezzetli enfes bir çorba oluyor..

No comments:

Post a Comment