Thursday, February 24, 2011

gömeç - sütlü ekmek


bu ekmeği rahmetli anneannem çok yapardı. içine de kıkırdak koyardı. ben yerken hep ayıklardım o kıkırdakları. sonra bir dönem annem çok yaptı. küçük küçük dilimler üzerine muhammara (cevizli salca) sürerdi. sabah kahvaltılarında da tereyağ ve bal sürer önümüze dizerdi. çok severek yediğimi hatırlıyorum.

dün akşam birden aklıma geldi. annem burda bana küçük bir tarif defteri hazırlamıştı. açtım baktım, tarifi de var. hemen yaptım. çok kolay oldu.

1 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı karbonat
un
ele yapışmayacak bir hamur yapıyoruz. sonra 4-5 parçaya bölüp yağladığımız tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişti. yumuşacık, enfes bir ekmek oldu. beyaz peynir ve bal sürüp sürüp yedim.

3 comments:

  1. gercekten cok guzel gorunuyorlar, ellerine saglik:) ben de yapayim o vakit.

    ReplyDelete
  2. kikirdak ne alaka? neden koyarmis?

    ReplyDelete