2 adet orta boy patlıcan
1-2 sap maydonoz
sarımsak
yoğurt
zeytinyağ
tuz
patlıcanları fırında közlüyoruz. pişerken patlıcanlar epey su salıyor. boşta ızgarada değil de bir fırın kabında yapmak lazım. sonra kabukların içinden kolayca çıkan patlıcanları bir tabakta bıçakla kesiyoruz. üzerine 4-5 kaşık yoğurt, ezilmiş/doğranmış 4-5 diş sarımsak (sarımsak tozu da olur) ve tuz koyup zeytinyağını da şöyle bir gezdiriyoruz. sonra hepsini karıştırıp üzerini maydonoz yapraklarıyla süslüyoruz. arasıra yapmak lazım bu salatayı. hem çok kolay hem de çok lezzetli.
közlenmiş patlıcanın dehşet güzel bir kokusu oluyor. kabuklarını bile yiyesim geldi çöpe atarken..
közlenmiş patlıcanın dehşet güzel bir kokusu oluyor. kabuklarını bile yiyesim geldi çöpe atarken..
No comments:
Post a Comment