etli bulgur pilavı annemin yazlık yemeğidir. güveçte yapar. yanına da ayran. enfes olur.
annemin pilavına biber ve domatesin yanısıra mantar da koydum. nasıl olur acaba derken gayet güzel oldu.
250 gr kuşbaşı et
250 gr mantar
2 domates
2 biber
1 soğan
1.5 su bardağı bulgur
2 kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane
zeytinyağ
önce soğan ve hemen ardından eti yağda kavuruyoruz. salçayı da koyup et epey piştikten sonra sırasıyla doğranmış mantar, biber ve domatesi ekliyoruz. bunlar pişmeye yakın bulguru ekliyoruz. bulgurun 2 katı su ve tuz, baharatları da koyup altı kaynayınca kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. bulgurlar daha çok su isterse -ki istiyor- sıcak su ekliyoruz. yemeğin altını kapattıktan sonra tencerenin kapağı kapalı 10-15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. sonra kapağı açıp afiyetle yiyoruz.
2 biber
1 soğan
1.5 su bardağı bulgur
2 kaşık salça
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane
zeytinyağ
önce soğan ve hemen ardından eti yağda kavuruyoruz. salçayı da koyup et epey piştikten sonra sırasıyla doğranmış mantar, biber ve domatesi ekliyoruz. bunlar pişmeye yakın bulguru ekliyoruz. bulgurun 2 katı su ve tuz, baharatları da koyup altı kaynayınca kısık ateşte yemeği pişiriyoruz. bulgurlar daha çok su isterse -ki istiyor- sıcak su ekliyoruz. yemeğin altını kapattıktan sonra tencerenin kapağı kapalı 10-15 dakika demlenmeye bırakıyoruz. sonra kapağı açıp afiyetle yiyoruz.
bu yemekte ne kadar nane o kadar güzel oluyor. yukardaki ölçülere 2 çorba kaşığı nane çok rahat koymuşumdur.
yanına ayran da mutlaka yapılması lazım..
No comments:
Post a Comment