gelelim yeşil mercimeğin faydalarına:
yüzde 24 oranında protein bulunur. 1 kilo mercimek, 1 kilo etteki ve 1 kilo buğday ekmeğindeki albumin, karbonhidrat ve madenleri rahatça karşılar. ayrıca a, b1, b2, c vitaminleri, kalsiyum, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir. kan yapar, anne sütünü artırır. içine et ya da kıyma konulmasına gerek yoktur. az sıvıyağ ile pişirildiğinde bağırsaklara da faydalıdır.
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı arpa şehriye
1 soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
zeytinyağ
tuz, kırmızı pulbiber
mercimeği kaynar su ile ıslatıp üzeri kapalı bir kapta 1 saat beklettikten sonra yemeği yapmaya başladım. soğanı zeytinyağında hafif kavurup üzerine önce unu ve sonra da salçayı ekliyoruz. bu arada ocağı kısmak ve hızlı hareket etmek lazım, yoksa un tencereye yapışıyor. gerçi yapışsa da çok önemli değil, mercimekleri ve suyu koyup yemeği karıştırınca un da gayet güzel eriyor. suyunu süzdüğümüz mercimekleri ve mercimeklerin üzerini geçecek kadar suyu da koyup en son şehriyeleri de ekliyoruz. tabii tuz ve kırmızı pulbiber bir de. yemek kaynayınca kısık ateşte pişiriyoruz. mercimek de şehriyeler de su çekiyor. arada sıcak su eklememiz gerekebilir. yemeği hangi kıvamda istersek suyu da ona göre az-çok ekleyebiliriz.
besleyici, lezzetli ve çok kolay bir yemek..
cok leziz gorunuyro ve faydalı bilgiler iicn de tankulerden bır demet sedefcimm . i left my mark with a typo :PPPP
ReplyDeleteGüzel bir tarif bebekler yiyebilirmi
ReplyDelete