Saturday, August 13, 2011

patates püresi


patatesin her şeklini çok seviyorum. patates püresini de çok severim. hep dışarda yediğimi farkettim. evde yapiyim bakiyim dedim. çok da kolay bişey. e güzel de oldu tabii..

ayrıca patatesin faydaları neymiş, ona da baktım.

patates süper bir antioksidan. özellikle kalın bağırsak kanserini önlediği söyleniyor. müthiş bir c vitamini deposu. 1 orta boy patates günlük c vitamini ihtiyacımızın 1/3'ünü karşılıyor. ayrıca b vitaminleri, protein, kalsiyum, demir ve potasyum içeriyor. sindirimi kolaylaştırıyor. bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor.

bu ölçülerle püre 2-3 porsiyon gibi oluyor.

5 orta boy patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz, karabiber

patatesleri haşlayıp kabuklarını soydum. çatalla kabaca parçaladım. sonra içine süt ve tereyağı da kattım. patatesler hala sıcak olduğu için tereyağ kolayca eridi. sonra el blendırı ile hepsini püre haline getirdim. tuz ve karabiber de koydum. tadına bakarak tereyağ ve süt miktarı ile oynayabilirsiniz.

1 comment:

  1. patatesin arkasındaki renkli yemek ilgimi çekiyor, belirteyim.... müthiş renkler...

    ReplyDelete