bu normal mücverden farklı oluyor. hatta kabaklı kek gibi bişey aslında. yani hem yemek olarak yenebilir hem de çay yanında servis edilebilir bence. biz akşam yemeğinde yanında salatayla yedik, kalanını da sabah kahvaltısında bitirdik.
3 orta boy kabak
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
maydanoz, dereotu, yeşil soğan
2 çay kaşığı kabartma tozu
tuz, karabiber
üzeri için çörek otu
kabakların üzerini hafif kazıyıp rendeliyoruz. maydanoz, dereotu, yeşil soğan gibi yeşilliklerden hangilerini istiyorsak ve ne kadar istiyorsak ince ince kıyıyoruz. ben bu sefer dereotu ve burda satılan çim gibi incecik yeşil soğanlardan koydum. mücvere maydanoz da çok yakışıyor. kızartmasını yaptığımda genelde maydanoz koyuyorum. çörek otu hariç bütün malzemeleri bir kapta kaşıkla karıştırıp koyu bir kek hamuru elde ediyoruz. eğer çok sıvı olursa göz kararı biraz daha un koyabilirsiniz.
sonra borcam ya da herhangi bir kek kalıbına döküp üzerine de çörek otu serpiştiriyoruz.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişiyor.
kiş anımsattı bana:)
ReplyDeleteçok daha kolay. yapınca göreceksin :)
ReplyDelete