Saturday, May 7, 2011

portakallı fıstıklı toplar


yapması süper kolay, çok sevimli minik kurabiyeler bunlar. çayın kahvenin yanında ikram etmek için çok şık.

2 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı dövülmüş antep fıstığı (iri taneli dövdüm)
2 portakal kabuğu rendesi (rendenin kalın tarafıyla rendeledim)
1 çay bardağı bal
5 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

tüm malzemeyi bir kaba koyup yoğuruyoruz. yağ ve un birbirine karıştıkça hamur kıvamını almaya başlıyor. çok katı olursa hafif sıvı yağ ya da cıvık olursa da un ekleyebilirsiniz. tüm kurabiye hamurlarında bu iş böyle zaten. hamurdan kirazdan biraz büyük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayıp bir tepsiye diziyoruz. 170 derece fırında yarım saatte pişiyor. üzerinde fıstıklar ve portakal kabuklarıyla çok güzel görünüyor, mis gibi de kokuyor.

No comments:

Post a Comment