Friday, July 23, 2010

krep



super lezzetli ve bir o kadar da yapilisi basit bir yiyecektir bu krep. adindan dolayi da artistiktir :)

3 yumurta
4 kahve fincani un
5 kahve fincani sut

birkac yapistan sonra un ve sutu fincanla olcerek koymaktan vazgeciyorsunuz zaten. malzemeleri bir kabin icerisinde cirpma teli ile iyice karistiriyorsunuz. akiskan bir sivi hamur oluyor. ortasina 2-3 cm capinda sivi yag dokulmus tava isindiktan sonra sapindan saga sola ceviriyorsunuz tavayi ki yag tum yuzeye bulassin. tavanin ortasina da bu sivi hamurdan 10-15 cm capinda dokuyorsunuz. ayni sekilde gene tavayi sapindan saga sola cevirerek hamurun butun tavaya yayilmasini sagliyorsunuz. tabii ne kadar hamur dokulecegi biraz da tavanin buyuklugune bagli. sonuc olarak krep 1-2 mm kalinliginda olacak. alt yuzey piser pismez bir sipatula yardimiyla diger tarafi ceviriyorsunuz. orasi da pisince tavadan aliyorsunuz krepi. ve ayni islem butun hamur bitene kadar tekrarlaniyor. yukardaki olculerle 7-8 kadar krep cikiyor. sabah kalvaltilarinda yenebilecegi gibi bes cayina da yakisan krep recelle yendiginde tatli krizine birebir geliyor. afiyet oluyor..

No comments:

Post a Comment