tag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post8079637949092194796..comments2023-12-10T14:37:21.419+01:00Comments on kuzeyde bir yer: kabaklı kişsedefkurumhttp://www.blogger.com/profile/17472659377166247197noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post-56491382275700479852011-07-15T21:14:06.830+02:002011-07-15T21:14:06.830+02:00hem guzel oldu hem de afiyetle yedik sedef hanim. ...hem guzel oldu hem de afiyetle yedik sedef hanim. tesekkur ederiz. bu tarifleri yazan elleriniz dert gormesin efendim. hurmetler. :)Selsilhttps://www.blogger.com/profile/06843427329443620822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post-84450743275004792212011-07-15T21:11:17.964+02:002011-07-15T21:11:17.964+02:00bi' de, bi' de, bi' de... gorsel acid...bi' de, bi' de, bi' de... gorsel acidan daha guzel bi' sonuca ulasmak icin karisimlarin quiche'e eklenme sirasinin degistirilmesi gerektigini dusunuyorum. boylelikle ister kabak olsun, ister baska bi' sey, sutlu karisimin uzerinde daha net gorunur boylelikle.Selsilhttps://www.blogger.com/profile/06843427329443620822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post-12232148237457749262011-07-15T21:08:51.097+02:002011-07-15T21:08:51.097+02:00kiş, pie gibi şeyler yapmaya meraklıysan seramik p...kiş, pie gibi şeyler yapmaya meraklıysan seramik pie kabı almanı tavsiye ederim özgür. bulacağın tarifler genelde hep bu kabın boyutuna uygun ölçülerle olacaktır. büyüklük ve şekil olarak da bu tarifler için ideal bir tepsi bence bu. <br /><br />hamurun önceden yarı pişirildiği tarifler ben de gördüm ama bende hamur ve malzemeler birlikte rahatça pişti.<br /><br />son olarak, kaç derecede ne sürede pişirileceği fırından fırına çok değişiyor. yani tarifler ne derse desin herkes süre ve özellikle de alt-üst pişme durumları için kendi fırınının özelliklerini gözetmeli.<br /><br />afiyet oldu mu bari. onu yazmamışsın sonuç olarak? :)sedefkurumhttps://www.blogger.com/profile/17472659377166247197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post-36654918469680925232011-07-15T20:53:17.592+02:002011-07-15T20:53:17.592+02:00yaptim, guzel oldu, fakat bi' daha yaparsam bi...yaptim, guzel oldu, fakat bi' daha yaparsam bi' takim degisiklikler yapabilirim:<br /><br />1. benim tepsi buyuk oldugundan 300 gr un pastry'nin cok ince olmasina sebep oldu. ya tepsiyi degistirmek gerek ya da hamuru 1.5 kat buyutmek gerek. aslinda daha albenili olmasi icin quiche'i dort-bes 8-10 cm capli yapmak daha guzel olabilir.<br /><br />2. pastry'nin iyi pismesi icin karisimlari uzerine koymadan once pastry'nin kendisinin pisirilmesi iyi fikir olabilir diye dusundum pisirirken. baktim ki buna blind baking deniyor ve quiche yaparken kullanilan tekniklerden biri.<br /><br />3. 180 derecede 50-60 dakika dogruymus. ben daha onceden oldu sandim, cikardim ustunun kizarmis ve sismis olmasina karsin alti pismemisti. quiche'in son 10-15 dakika icin, firinin alttan isitma secenegi varsa bu secenek kullanilarak pisirilmesi daha iyi sonuc verebilir.<br /><br />biraz detaya girdim galiba ama bundan sonraki yapisimizda ozellikle 2 numarali detay cok ise yarayabilir. :)Selsilhttps://www.blogger.com/profile/06843427329443620822noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5021428531326042827.post-57263958506113151642011-07-15T16:48:51.453+02:002011-07-15T16:48:51.453+02:00Ben bunu bu aksam yapiyorum, haberin olsun.Ben bunu bu aksam yapiyorum, haberin olsun.Selsilhttps://www.blogger.com/profile/06843427329443620822noreply@blogger.com